Projecten

In samenwerking met de ‘Rodin-Groep’ is Benjamin Elshout op al verscheidene basisscholen en VMBO scholen geweest om (rap)liedjes te maken

Cd-producties:
Maakeenlied.nl heeft tweemaal een cd-productie uitgegeven. In 2008 ‘Kids voor Crooswijk’ en in 2009 ‘Kids voor IJsselmonde’. In 2008 ging Benjamin Elshout alle basisscholen van de Rotterdamse wijk ‘Crooswijk’ af om met de kinderen hun eigen geschreven liedjes te produceren. Deze werden gebundeld uitgebracht op de het album ‘Kids voor Crooswijk’. In navolging van het succes werd het project vervolgd in de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde. Dit resulteerde in het album ‘Kids voor IJsselmonde’. Beide producties werden tot stand gebracht met behulp van subsidie van de gemeentes. Ze zijn beide erg enthousiast ontvangen door ouders én kinderen.

Videoclip producties:
In samenwerking met verschillende vakkrachten heeft Benjamin Elshout op de Kon. Wilhelmina School in Rotterdam het nummer ‘Je bent te klein’ (geschreven door B.Elshout en E.Taylor) opgenomen. Het lied is vervolgens door Gosia Grubba van bijpassende videoclip voorzien. Er is schoolbreed aan meegewerkt door alle kinderen. Decor, dans. zang, film en productie is mede of geheel door de kinderen verzorgd.

In aanloop van het WK 2010 in Zud-Afrika heeft Benjamin Elshout samen met Martijn Koolen het voetballied ‘Voetbal, Chips en Cola’ door ‘Kids voor Oranje’ geschreven. Ook deze werd door Gosia Grubba voorzien van een videoclip. We zijn ermee op Radio 538 geweest, en hebben een week lang op hun site gestaan als favoriete WK-Hit van 2010.

Helden in de wijk:
In samenwerking met de ‘Rodin-Groep’ (www.rodin-groep.com) is Benjamin Elshout op al verscheidene basisscholen en VMBO scholen geweest om rapliedjes te maken in het teken van het project ‘Helden in de wijk’. De kinderen gaan in een projectweek samen met de bekende voetbal scheidsrechter Dick Jol en trainer Paul van Zwaan het veld op om van alles te leren over gedrag en respect. Ook gaan ze met de wijkagent de straat op om ervaring op te doen over de leefomgeving, en de rol die ze daar zelf in spelen. Om te bundelen wat ze hebben geleerd maken ze vervolgens samen met Benjamin een raplied over wat een ‘Held’ is.

Schrijven van een schoollied:
In opdracht van enkele scholen heeft Benjamin Elshout een rap voor hen geschreven, bedoeld voor de website, of als teambuilding. Dit werd dan gepresenteerd op een daarvoor gelegen moment, en bijvoorbeeld op de website geplaatst. Heeft u ook interesse in een speciaal voor uw school of bedrijf geschreven lied? Neem gerust vrijblijvend contact op.