Maak een RAPlied

Rappen is toch voor jongens van de straat? Wijde kleren, petten en een street-attitude?

Nee, het gaat veel verder. Rap is een prachtig medium om samen een unieke muzikale belevenis te hebben. Rap staat dichterbij dan je zou denken. Een raplied maken in een workshop is leuk voor jong en oud: een teambuildingsdag, familiefeest, vrijgezellenuitje, conferentie, promotiedag of elk ander soort evenement of partijtje. Met zijn allen iets maken wat je misschien nog nooit hebt gedaan!

Wat houdt de workshop ‘maak een Raplied’ in ?
Na een korte en inspirerende muzikale intro gaat de groep meteen van start: in kleinere groepjes rapteksten schrijven. Hierbij worden de workshopdeelnemers begeleid door ervaren muzikanten/vocalisten. Het thema kan van tevoren worden bepaald, maar spontane ingevingen zijn ook erg leuk. De bedoeling is per groepje een (of meerdere) coupletten te schrijven. Deze worden geoefend en verfijnd met de hulp van de workshopbegeleiders. Dit gedeelte duurt ongeveer 40 minuten.

Vervolgens gaan de groepjes elk hun raptekst uitvoeren. De uitvoering wordt meteen opgenomen in de mobiele studio. Hierbij zijn luid applaus en enthousiasme van alle deelnemers vanzelfsprekende ingrediënten. De voldoening zal groot zijn! Dit gedeelte duurt ongeveer 20 minuten.

Dan komt het technische gedeelte van het ‘afmixen’ van het raplied. Ondertussen kunnen de deelnemers een drankje nuttigen en elkaar complimenteren met de verassende vocale prestaties. De workshopbegeleider maakt in zijn mobiele studio snel een arrangement, zet de muzikale elementen op zijn plaats en geeft zo een professionele sound aan de kersverse compositie. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

En dan natuurlijk de presentatie van de opname: de deelnemers kunnen zich verbazen over het knallende resultaat, ‘zijn wij dat?’ Indien gewenst kunnen er ter plaatse cd’s gebrand worden, zodat de deelnemers thuis en op het werk een ieder kunnen verrassen met hun kersvers ontdekte talent.

Kortom: een unieke muzikale ervaring voor iedereen met daarbij de voldoening een zelfgemaakt raplied op cd mee naar huis te kunnen nemen. Dit laat niemand onberoerd…!